CvO

Sintrex helpt u snel de grens over en nauwkeurig

CvO

Om producten in te voeren buiten de EU kan een CvO nodig zijn. Dit is een Certificaat van Oorsprong, dat dus de oorsprong van het product aangeeft. Het bewijst in welk land het gemaakt is. Er zijn landen buiten de EU die om een CvO vragen vanwege handelspolitieke maatregelen. Voorbeelden zijn boycot, importbeperkingen en importquota. In sommige landen met een CvO hoeft u zelfs helemaal geen invoerrechten te betalen. Er geldt daar dan het Most FavouredNation (MFN) tarief. Beschikt u niet over een CvO, dan kunt u tegen moeilijkheden aanlopen wanneer u in een bepaald land een product in wilt voeren. Vaak heeft u binnen de EU geen CvO nodig. Wij ontzorgen u graag op het gebied van transport en logistiek, we nemen dan ook graag het opstellen en aanvragen van een CvO voor onze rekening. Heeft u interesse in hulp van Sintrex bij het aanvragen van een CvO? Neem dan gerust even contact met ons op voor meer informatie.

Aanvraag CvO

Sintrex kan de aanvraag van een CvO voor u verzorgen. Hoe gaat dit aanvragen van een CvO precies in zijn werk? U voorziet ons van een algemene machtiging en de informatie die wij nodig hebben voor de aanvraag. Vervolgens kunnen we het CvO aanvragen bij de Kamer van Koophandel. Per exportzending behoort er een CvO aangevraagd te worden bij de Kamer van Koophandel. Dit is zowel digitaal als via de reguliere post mogelijk. Wij doen dit digitaal. Sintrex vult de aanvraag van het certificaat in op de voorgedrukte formulieren. De Kvk controleert dit en bepaalt op basis van de geleverde documenten de oorsprong van de goederen. De douane declaranten van Sintrex beschikken over de juiste kennis en kunde om uw aanvraag zo snel mogelijk af te handelen. Zo weet u zeker dat u zonder problemen door de douane komt. Wanneer u ons het CvO voor u laat aanvragen kunt u deze uiterlijk de dag daarna al ontvangen.

De diensten van Sintrex

Sintrex is een bedrijf dat andere bedrijven ondersteunt en aanstuurt op het gebied van transport, douane en goederenopslag. Wij fungeren als de centrale schakel tussen verschillende bedrijfstakken. Dat doen wij al sinds 1989, waardoor we over verloop van tijd de nodige ervaring hebben opgedaan. Om een transport goed te laten verlopen zijn douane formaliteiten een belangrijk onderdeel. Wij regelen dit graag voor u, door bijvoorbeeld een CvO voor u aan te vragen. Dankzij ons nauwe contact met de douane zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Wij zorgen ervoor dat uw goederen altijd voldoen aan de gestelde eisen. Omdat Sintrex met een klein team werkt kunnen we persoonlijk contact en een optimale dienstverlening garanderen. Een aantal zaken die wij voor u kunnen regelen zijn:

  • Import documenten;
  • Export documenten, zoals een CvO;
  • Transit (T-documenten);
  • Fiscale diensten;
  • En nog veel meer;

Bel of mail ons gerust

Moet u een CvO aanvragen om producten te kunnen transporteren? Schakel dan Sintrex in als uw partner in transport en logistiek! Naast het regelen van douane formaliteiten zoals een CvO, kunt u bij ons ook terecht voor transport en opslag. Bel ons op +31 (0)541 – 55 20 11 (Nederland) of +49 (0)59 24 – 85 46 (Duitsland), stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag verder.

Sintrex Transport
Bel direct