EUR.1 en EUR.MED certificaat

Sintrex helpt u snel de grens over en nauwkeurig

EUR.1 en EUR.MED certificaat

Sintrex kan u helpen met het aanvragen van een EUR.1 en EUR.MED document. Met een aantal landen en groepen heeft de Europese Unie handelsakkoorden afgesloten. Bij wederzijdse invoer van goederen kan vrijstelling op invoerrechten of korting op goederen worden verkregen. Een voorwaarde die hieraan gesteld wordt is dat de goederen van ‘preferentiële oorsprong’ zijn volgens de regels van het oorsprongprotocol. U kunt als bewijsstuk voor de preferentiële oorsprong een EUR.1 of EUR-MED certificaat gebruiken. Het gebruik van dit document is niet verplicht, maar het kan u of uw gebruiker voordeel opleveren. Dat is vooral het geval in landen waar hoge invoerrechten gelden. Voor onze exporteurs maken we bij Sintrex regelmatig EUR.1 certificaten, wij zorgen ervoor dat alles voor u goed geregeld is. Wilt u Sintrex inschakelen voor hulp bij het aanvragen van een EUR.1 certificaat? Neem dan gelijk contact met ons op voor meer informatie of om de mogelijkheden te bespreken.

Benodigdheden om een EUR.1 of EUR.MED aan te vragen

Een variant op de EUR.1 is de EUR.MED. Deze is alleen geldig indien u handelt met landen waarvoor de Pan-Euro-Mediterrane overeenkomst van toepassing is. Grondstoffen en producten van preferentiële oorsprong uit deze landen kunnen hierdoor meetellen voor de oorsprong bepaling. Een EUR.MED wordt gebruikt in plaats van de EUR.1, bij re-export naar een partnerland binnen deze landgroep biedt het meer mogelijkheden.

Bij de KvK in uw regio dient een certificaat EUR.1 aangevraagd te worden. Dit is zowel digitaal als per reguliere post mogelijk. Sintrex kan dit als expediteur voor u aanvragen. Hierbij moeten wij door middel van bewijsstukken de preferentiële oorsprong aantonen. De volgende punten zijn van belang:

  • Er dient voldaan te worden aan de voorwaarden die zijn vastgelegd in de overeenkomst met het betreffende exportland. De goederencode is van het product dat u gaat exporteren is een belangrijk aspect.
  • Leveranciersverklaring van preferentiële oorsprong en de inkoop- en verkoopfactuur.
  • Wij hebben een machtiging van uw opdrachtgever nodig.

Over Sintrex

Sintrex is een organisatie van douane-expediteurs dat in 1989 is opgericht. Als schakelpunt tussen verschillende bedrijfstakken helpen wij bedrijven op het gebied van douaneformaliteiten, transport, logistiek en opslag. We zijn een relatief klein bedrijf, met locaties in vier verschillende landen: Nederland, Duitsland, Letland en Rusland. Wij werken zelfstandig, volledig onafhankelijk en neutraal om internationale transport voor u zo soepel als mogelijk te maken. Hoewel we over een klein team beschikken hebben we overal mensen op de juiste plaats. Zo kunnen we u van een persoonlijke dienstverlening voorzien en optimale dienstverlening, op bijvoorbeeld het gebied van het aanvragen van een EUR.1 of EUR.MED certificaat.

Sintrex helpt u op weg

Of het nu gaat om een EUR.1 certificaat, importdocumenten, fiscale diensten of export, Sintrex verzorgt snel en accuraat alles rondom douane formaliteiten. Op deze manier kan uw zending snel en gemakkelijk door de douanewereld worden geloodst. In de vele jaren dat wij werkzaam zijn hebben wij een goede naam opgebouwd als het aankomt op transport en logistiek. Bij ons bent u verzekerd van optimale dienstverlening en persoonlijk contact. Heeft u interesse in één van onze diensten of wilt u meer weten over de werkwijze van Sintrex? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. U kunt daarvoor bellen naar 31 (0)541 – 55 20 11(Nederland) of +49 (0)59 24 – 85 46 (Duitsland), mailen of het contactformulier invullen.

Contact Opnemen
Sintrex Transport
Bel direct