T1 document

Sintrex helpt u snel de grens over en nauwkeurig

T1 document

Heeft u een T1 document nodig? Sintrex is een bedrijf bestaande uit douane-expediteurs. Wij kunnen alle formaliteiten rondom import en export voor u regelen. Over alle producten die u wenst te importeren dienen invoerrechten betaald te worden. Dit is echter pas nodig wanneer de goederen ingeklaard worden. Zolang dat niet gebeurt kan het product vervoerd worden onder begeleiding van een T1 document. Wij regelen dit document graag voor u. Zonder problemen worden uw goederen vervoerd of binnen de EU zelfs doorgevoerd. In de meeste gevallen gaat het bij een T1 document om niet-communautaire goederen, komen ze niet uit de Europese Unie en staan ze op Schiphol of de Rotterdamse haven. De goederen staan onder douane toezicht. Sintrex kan het benodigde T1 document voor u regelen, zodat het vervoer van uw goederen binnen de Europese Unie verder probleemloos kan verlopen. Neem gelijk contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden!

Hoe maken we een T1 document?

Voor onder andere zendingen onder “douane-toezicht” maakt Sintrex een T1 document vanuit bijvoorbeeld een douaneloods, zoals Schiphol of Rotterdam, naar een ander Depot, Entrepot of ander land. BTW en invoerrechten betaalt de ontvanger pas op het moment van een definitieve inklaring. Zolang de goederen onder toezicht blijven, hoeft er nog niets betaald te worden. Bij transporten via de EU naar niet-Europese landen komt dit vaak voor. Het risico van zuivering en correcte afwerking ligt in dit geval bij ons, desondanks hebben we dit niet altijd zelf volledig in de hand.

T2 en TL2

Voor goederen die u exporteert via EVA-landen als Zwitserland of Noorwegen, dient u in het bezit te zijn van een Transit T2 vervoersdocument. In dit document dient verwezen te worden naar het voorgaande uitvoerdocument EU A. Het gaat hier in tegenstelling tot het vervoersdocument T1 om communautaire goederen (vrije goederen). Op het douanekantoor van vertrek wordt de uitvoeraangifte beëindigd.

Een TL2 document is nodig indien u goederen naar een ander land binnen de Europese Unie per zeeschip verstuurd. Hiermee toont u aan dat de goederen daadwerkelijk uit de Europese Unie afkomstig zijn. Op deze manier worden allerlei lastige douane handelingen voorkomen.

Over Sintrex

Sintrex, opgericht in 1989, is een bedrijf waar douane-expediteurs werkzaam zijn. Onze dienstverlening richt zich op douane formaliteiten, transport en opslag. Als organisatie zijn we de centrale schakel tussen verschillende branches. Vanuit die positie bieden wij hulp op het gebied van douane, transport en goederenopslag. We zijn gevestigd in vier landen, te weten Nederland, Duitsland, Letland en Rusland. Ons team is klein maar werkt betrouwbaar en nauwkeurig. De omvang van ons bedrijf stelt ons in staat u een persoonlijke dienstverlening te bieden, en omdat wij contacten op de juiste plaatsen hebben kunnen we u zo van een optimale dienstverlening voorzien.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u meer informatie over een T1, T2 of TL2 document? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord. Voor alles op het gebied van transport binnen en buiten de EU bent u bij Sintrex aan het juiste adres. Naast het regelen van douane formaliteiten kunt u bij ons ook terecht voor transport en opslag. Bel ons op +31 (0)541 – 55 20 11 (Nederland) of +49 (0)59 24 – 85 46 (Duitsland). Wij staan u graag te woord. Liever een e-mail sturen of het contactformulier invullen? Ook dat is geen probleem. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Sintrex Transport
Bel direct