ATR document

T1 document

Doet u zaken met Turkije? Dan heeft u een ATR document nodig.

Het certificaat is opgesteld om de handel tussen Turkije en landen uit de Europese Unie gemakkelijker te maken. Samen met Turkije vormt de EU een douane-unie. Hierdoor kunt u goederen die uit Turkije komen invoeren zonder invoerrechten. De herkomst van de goederen wordt vastgelegd in het ATR document. Uw leverancier uit Turkije vraagt het certificaat aan bij de Turkse douane. Ook voor de export van producten naar Turkije kunt u een ATR document gebruiken.

Hoewel de douane-unie die Turkije met de Europese Unie vormt producten die een herkomst uit de EU hebben vrijstelt van invoerrechten bij export naar Turkije, wordt sinds een tijdje toch op bepaalde producten extra heffingen opgelegd. De Europese Commissie heeft een lijst van producten waar deze extra heffingen voor gelden opgesteld.

Wilt u als exporteur producten naar Turkije exporteren?

Dan kunt u daarvoor ook het ATR document invullen. Dit kan Sintrex voor u verzorgen. Heeft u hulp nodig met het verkrijgen of invullen van een ATR document? Neem dan meteen contact op met Sintrex, uw partner op het gebied van transport en logistiek.

Waarom uw ATR document aan Sintrex overlaten?

Schakel Sintrex in voor hulp met uw ATR document. Al sinds 1989 bieden wij onze kennis en expertise in transport en logistiek aan. We hebben dus de nodige ervaring opgedaan sinds die tijd. De verzorging van uw ATR document laat u aan Sintrex over:

Uitgezonderde producten ATR certificaat

Het ATR document kan niet gebruikt worden voor de meeste landbouwgoederen en bepaalde staalproducten. Deze producten vallen niet onder de douane-unie met Turkije.

Er kan voor deze producten alleen een verlaging van invoerrechten verkregen worden als een EUR.1, EUR-MED document of factuurverklaring aan de douane in het land van invoer wordt overlegd. De producten dienen van preferentiële oorsprong te zijn.

Indien er geen document of factuurverklaring gebruikt kan worden is de invoer belast met het tarief van invoerrecht van het betreffende product.

Sintrex

icon-advantage
Sinds 1989

Sinds onze oprichting in 1989 hebben wij een goede naam opgebouwd in de wereld van transport en logistiek. Wij zijn continue op zoek naar lading en de beschikbare laadcapaciteit in elke hoek van de wereld en proberen deze twee variabelen op een zo efficiënt mogelijke manier bij elkaar te brengen.

icon-advantage
Wij hebben vestigingen in Nederland, Duitsland, Letland en Rusland.

In alle andere Europese landen werken wij samen met lokale partners. Doordat wij op de juiste plek de juiste mensen hebben, kunnen wij u altijd een optimale dienstverlening en persoonlijk contact garanderen.

Onze dienstverlening

Bij ons is de klant koning. Wij doen er dan ook altijd alles aan om ieder transport zo soepel mogelijk te laten verlopen, onder meer door een ATR document voor u aan te vragen en in te vullen. Naast onze persoonlijke aanpak, zijn er ook een aantal andere kenmerken van onze dienstverlening die hier aan bijdragen:

 • Wereldwijde transporten
 • Specialisatie Duitsland, Frankrijk, Rusland
 • Luchtvracht
 • Zeevracht
 • Stukgoed, deelpartijen, complete ladingen
 • Douane formaliteiten
 • Opslag, overslag, distributie
 • Exceptioneel transport
 • Soepel verloop

Contact opnemen
 • ATR documenten
 • Ervaring sinds 1979
 • Snel & betrouwbaar