Geconditioneerd vervoer

Geconditioneerd vervoer

Zoekt u naar een transportbedrijf dat geconditioneerd vervoer aanbiedt? Wij van Sintrex Transport Service BV verzorgen graag voor u het geconditioneerd transport naar allerlei landen binnen en buiten Europa. Daarbij garanderen we complete ontzorging en hoogwaardige service. Zo regelen we ook douaneformaliteiten en beveiligde opslag. En is ons kleine team 6 dagen per week, 24 uur per dag aan het werk om uw transport in goede banen te leiden.

Waarom geconditioneerd vervoer door Sintrex Transport Service BV?

Sintrex Transport Service BV is een volledig zelfstandig, onafhankelijk en strikt neutraal internationaal transportbedrijf uit Nederland. Als u ons inschakelt en het geconditioneerd transport aan ons uitbesteedt, profiteert u van de volgende voordelen:

 • Wereldwijde transporten;
 • Gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer naar Frankrijk, Duitsland, Engeland, Rusland en Italië;
 • Service van hoge kwaliteit;
 • Flexibiliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid;
 • Spoedtransport, ook op feestdagen mogelijk;
 • Soepel verloop van het transport;
 • Houden ons aan de HACCP-protocollen en ATP-regelgeving;
 • ATP goedgekeurde voertuigen.

Neem direct contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Mocht u vragen voor ons hebben, mag u die gerust aan ons stellen middels het contactformulier. We geven uw graag meer informatie over onze werkwijze.

Wat is geconditioneerd vervoer?

Geconditioneerd vervoer is speciaal voor goederen die onder speciale condities vervoerd moeten worden. Denk hierbij aan bederfelijke goederen, zoals verse groente, bevroren fruit, planten en geplukte bloemen. Deze geconditioneerde voedingsmiddelen horen vervoerd te worden bij een gecontroleerde atmosfeer zonder onnodig verlies van kwaliteit.

De aard van het product stelt dus eisen aan de manier waarop het vervoerd wordt. Met andere woorden: elke bijzondere eis aan de omstandigheden waaronder het product wordt vervoerd komt neer op geconditioneerd vervoer. De meest voorkomende vorm van geconditioneerd transport in Nederland is koeltransport van beperkt houdbare goederen.

Drie vormen van geconditioneerd transport

Er zijn naast gekoeld transport nog twee andere vormen van geconditioneerd vervoer. We hebben de drie vormen voor u op een rij gezet:

 • Diepgevroren transport: alle producten die kunnen smelten of al diepgevroren zijn moeten worden vervoerd via het diepgevroren transport.
 • Koeltransport: transport van alle vrachten met daarin goederen die bederven als ze niet gekoeld vervoerd worden.
 • Verwarmd transport: sommige producten zijn verwarmd en moeten warm op hun plaats van bestemming aankomen. Daarom is er ook verwarmd transport dat valt onder geconditioneerd transport.

De wetgeving rond geconditioneerd vervoer: HACCP en ATP

Alle vormen van geconditioneerd vervoer hebben gemeen dat deze moeten voldoen aan de internationale wetgeving. Het ATP-keurmerk en het controlesysteem HACCP zijn de belangrijkste maatregelen. De HACCP-protocollen is een controlesysteem om de kwaliteit van de goederen te kunnen waarborgen, ten behoeve van de gezondheid van de gebruiker.

icon-advantage
ATP-sticker op een geconditioneerd voertuig

ATP staat voor Accord Transport Perishables en is een overeenkomst die geldt voor internationaal vervoer van producten die kunnen bederven. Voor het vervoer moet gebruik worden gemaakt van goedgekeurde koel- en vriesvoertuigen. Afhankelijk van het soort bederfelijke goederen dat vervoerd dient te worden kan de laadruimte worden opgebouwd.De meeste voertuigen gebruiken een specifiek temperatuurregelingssysteem. Deze voertuigen zijn voorzien van een ATP-sticker. Hierop staan de isolatiewaarde, het temperatuurbereik en de aard van het voertuig weergegeven.

Internationaal transport naar Europese landen

Als internationaal transportbedrijf zijn wij gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer. Onze chauffeurs hebben de specifieke kennis in huis en kennen de regel- en wetgeving op dit gebied. Ook onze voertuigen zijn geschikt voor dit type transport.

We verzorgen geconditioneerd transport naar de meeste landen in Europa. De belangrijkste landen zijn:

Vraag gelijk een vrijblijvende offerte aan

Heeft u bederfelijke goederen die u wilt laten vervoeren middels geconditioneerd vervoer? Schakel dan direct onze professionele hulp in en vraag een offerte aan. Neem contact op met Sintrex Transport Service BV voor meer informatie.

Contact Opnemen
 • Wereldwijde transporten
 • Service van hoge kwaliteit
 • Conform HACCP en ATP
 • ATP goedgekeurde voertuigen