Intrastat aangifte

Intrastat aangifte

Sintrex kan u helpen met de Intrastat aangifte. Drijf u handel met landen binnen Europa? Dan bent u verplicht informatie over uw transport aan het CBS te verstrekken.

Toen in 1993 de Interne Markt tot stand kwam vervielen de douaneformaliteiten voor de handel met landen in de Europese Unie. Uiteraard bleef de behoefte aan informatie over de handel tussen Europese landen bleef.

Binnen de EU heeft de handel een groot economisch belang. Van de Nederlandse invoer is 54% afkomstig uit EU-landen. Van onze eigen uitvoer wordt 72% afgezet in EU-landen. Het INTRASTAT-stelsel in door de EU ingezet om aan de informatiebehoefte over de handel te voldoen. Handelsgegevens worden rechtstreeks door ondernemers verstrekt aan de statistiekdiensten in de lidstaten. In Nederland dient u de gegevens bekend te maken aan het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Sintrex kan voor u beoordelen of u opgave plichtig bent en u ontzorgen door de Intrastat aangifte voor u uit handen te nemen.

Zo weet u zeker dat u in goede handen bent. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

Uw intrastat aangifte laten verzorgen door Sintrex

Voor de gehele goederenhandel binnen de EU geldt het Intrastat-stelsel, een uitzondering is douanegoederen. Aan de hand van douaneaangiften worden gegevens over de handel met landen buiten de EU samengesteld.

Wij begrijpen dat deze aangifte tijdrovend is en ontzorgen u graag.

Het is namelijk mogelijk uw aangifte te laten verzorgen door een derde aangever zoals Sintrex. Het is ons streven om goede documenten op te stellen in korte tijd. Al meer dan 30 jaar hebben wij ervaring op het gebied van import, export, fiscale diensten en douane formaliteiten. Uw aangifte is bij ons in goede handen.

Welke gegevens zijn nodig?

Niet ieder bedrijf is opgave plichtig voor Intrastat. Er zijn regels en voorwaarden opgesteld voor bedrijven waarmee bepaald wordt of een bedrijf opgave plichtig is of niet. Sintrex kan dit voor u uitzoeken. Bij de aangifte zelf dienen vervolgens diverse gegevens overhandigd te worden. Er is een Europese standaard ontwikkeld voor de Intrastat aangifte. De volgende kenmerken dienen opgegeven te worden:

  • De lidstaat van herkomst/bestemming
  • De aard van de transactie
  • De vervoerwijze
  • De 8-cijferige goederencode
  • Het statistisch stelsel
  • De hoeveelheid goederen (maatstaf of gewicht)
  • De factuurwaarde van de goederen


Sintrex

icon-advantage
Sinds 1989

Sinds onze oprichting in 1989 hebben wij een goede naam opgebouwd in de wereld van transport en logistiek. Wij zijn continue op zoek naar lading en de beschikbare laadcapaciteit in elke hoek van de wereld en proberen deze twee variabelen op een zo efficiënt mogelijke manier bij elkaar te brengen.

icon-advantage
Wij hebben vestigingen in Nederland, Duitsland, Letland en Rusland.

In alle andere Europese landen werken wij samen met lokale partners. Doordat wij op de juiste plek de juiste mensen hebben, kunnen wij u altijd een optimale dienstverlening en persoonlijk contact garanderen.

Wilt u meer weten over douane voor bedrijven?

Wilt u uw Intrastat aangifte ook aan de ervaren medewerkers van Sintrex overlaten? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten of om ons meteen in te schakelen.

U kunt ons bellen, maar we zijn ook te bereiken door een e-mail te sturen naar transport@sintrex.nl, of door het contactformulier in te vullen. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag verder.

Meer weten
  • Binnen 20 minuten op locatie
  • Zonder tussenstops
  • Grote & kleine pakketten