Intrastat aangifte

Sintrex helpt u snel de grens over en nauwkeurig

Intrastat aangifte

Sintrex kan u helpen met de Intrastat aangifte. Drijf u handel met landen binnen Europa? Dan bent u verplicht informatie over uw transport aan het CBS te verstrekken. Toen in 1993 de Interne Markt tot stand kwam vervielen de douaneformaliteiten voor de handel met landen in de Europese Unie. Uiteraard bleef de behoefte aan informatie over de handel tussen Europese landen bleef. Binnen de EU heeft de handel een groot economisch belang. Van de Nederlandse invoer is 54% afkomstig uit EU-landen. Van onze eigen uitvoer wordt 72% afgezet in EU-landen. Het INTRASTAT-stelsel in door de EU ingezet om aan de informatiebehoefte over de handel te voldoen. Handelsgegevens worden rechtstreeks door ondernemers verstrekt aan de statistiekdiensten in de lidstaten. In Nederland dient u de gegevens bekend te maken aan het Centraal Bureau voor de Statistiek. Sintrex kan voor u beoordelen of u opgave plichtig bent en u ontzorgen door de Intrastat aangifte voor u uit handen te nemen. Zo weet u zeker dat u in goede handen bent. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

Uw intrastat aangifte laten verzorgen door Sintrex

Voor de gehele goederenhandel binnen de EU geldt het Intrastat-stelsel, een uitzondering is douanegoederen. Aan de hand van douaneaangiften worden gegevens over de handel met landen buiten de EU samengesteld. Wij begrijpen dat deze aangifte tijdrovend is en ontzorgen u graag. Het is namelijk mogelijk uw aangifte te laten verzorgen door een derde aangever zoals Sintrex. Het is ons streven om goede documenten op te stellen in korte tijd. Al meer dan 30 jaar hebben wij ervaring op het gebied van import, export, fiscale diensten en douane formaliteiten. Uw aangifte is bij ons in goede handen.

Welke gegevens zijn nodig?

Niet ieder bedrijf is opgave plichtig voor Intrastat. Er zijn regels en voorwaarden opgesteld voor bedrijven waarmee bepaald wordt of een bedrijf opgave plichtig is of niet. Sintrex kan dit voor u uitzoeken. Bij de aangifte zelf dienen vervolgens diverse gegevens overhandigd te worden. Er is een Europese standaard ontwikkeld voor de Intrastat aangifte. De volgende kenmerken dienen opgegeven te worden:

  • De lidstaat van herkomst/bestemming;
  • De aard van de transactie;
  • De vervoerwijze;
  • De 8-cijferige goederencode;
  • Het statistisch stelsel;
  • De hoeveelheid goederen (maatstaf of gewicht);
  • De factuurwaarde van de goederen.

Meer over Sintrex

In 1989 is Sintrex opgericht. We zijn een organisatie die een centrale schakel vormt tussen verschillende bedrijfstakken en hebben dus al jarenlange ervaring met deze dienstverlening. Sintrex verzorgt overkoepelende aansturing op het gebied van douane, transport en/of goederenopslag. Zowel in Nederland als in Duitsland hebben wij een vestiging en onze vertegenwoordigers werken in Letland en Rusland. In alle andere Europese landen werken wij samen met lokale partners. Als douane-expediteurs kunnen wij u met allerlei zaken op het gebied van de douane, transport en logistiek helpen. Wij werken met een klein team, waardoor we optimale en persoonlijke dienstverlening aan kunnen bieden.

Neem contact op

Wilt u uw Intrastat aangifte ook aan de ervaren medewerkers van Sintrex overlaten? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten of om ons meteen in te schakelen. U kunt ons bereiken per telefoon, door te bellen naar 31 (0)541 – 55 20 11(Nederland) of +49 (0)59 24 – 85 46 (Duitsland). U kunt ons ook bereiken door een e-mail te sturen naar transport@sintrex.nl, of door het contactformulier in te vullen. We nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag verder.

Sintrex Transport
Bel direct